Селекционерът на Италия Чезаре Прандели ще направи 4 промени в състава си за решителния двубой от Група C на Евро 2012 срещу Ирландия от 21:45 часа довечера, прогнозират медиите в Италия.

Прандели ще смети досегашната си система 3-5-2 с 4-3-1-2, като в атаката ветеранът Антонио Ди Натале ще замени Марио Балотели и ще си парнтира с Антонио Касано.

Промени ще има и по двата фланга. В зоната на десния бек Иняцио Абате ще заеме мястото на Кристиан Маджо, докато отляво в отбрана титуляр ще бъде Федерико Балцарети на мястото на изпълняващия офанзивни функции Емануеле Джакерини.

В центъра на защитата излекуваният Андреа Барзали ще замени съотборника си в Ювентус Леонардо Бонучи, докато Даниеле Де Роси ще бъде изместен напред на обичайната си позиция в полузащитата.

Така на практика в задни позиции само Джорджо Киелини ще запази мястото си от първите два мача. В халфовата линия Тиаго Мота ще бъде изнесен по-напред и ще играе зад нападателите Касано и Ди Натале.

Вероятният състав на Италия (4-3-1-2): Буфон – Абате, Барзали, Киелини, Балцарети – Де Роси, Пирло, Маркизио – Касано, Ди Натале.