Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Чезаре Прандели, заяви че му престои най-важният двубой в треньорската му кариера. Специалистът визира сблъсъкът с Ирландия, в който успехът е задължителен за „скуадра адзура“.

Бившият наставник на Фиорентина каза още, че не се притеснява от договорка между Хърватия и Испания, която ще попречи на неговия тим да се класира на 1/4-финалите. „Това е най-важният мач в моята кариера. Отборът е в много добра форма и ще вдигнем оборотите“, обясни Прандели. „Всичко зависи от нас. Трябва да мислим само за нашия резултат. Просто е невъзможно тим като Испания, който базира играта си върху фантазията и вълнуващия футбол, да уговори предварително резултата от своя мач. Трябва да спечелим срещу Ирландия и разполагаме с класата да го постигнем.“

„Ирландците ще играят освободено. Те са тим, който се бори, който играе добре на втория етаж и който отвръща с опасни контраатаки. Те са горда нация и сега ще се опитат да намалят напрежението върху себе си, като спечелят срещу нас. Винаги е емоционално да се изправиш срещу Трапатони и Тардели. За мен Трапатони за винаги ще се остане „мениджърът“. Аз израснах под неговото ръководство, а той винаги се отнасял с уважение към всички. Той е необикновен човек“, каза още Прандели.

„Марио Балотели е по-добре в сравнение с вчера. Ако може да тренира, определено ще бъде на мое разположение“, добави италианският треньор.