Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Чезаре Прандели почти сигурно ще повика Марио Балотели, Антонио Касано и Антонио Ди Натале за Евро 2012, но специалистът заяви, че няма да разчита на опитните Франческо Тоти и Алесандро дел Пиеро.

Наставникът на „скуадра адзура“ ще обяви разширения състав от 30 души в неделя, който ще бъде съкратен до 23-ма преди началото на европейското първенство.

„Няма да има изненади в състава. Тоти и Дел Пиеро? Както казах преди, те ще бъдат пожарен вариант. Предпочитам да дам шанс на по-младите играчи като Фабио Борини от Рома например“, каза Прандели.

„Касано е доказал, че обича да носи националната фланелка, и направи всичко по силите си, за да се възстанови колкото се може по-бързо. Той постави лекарите под напрежение, за да ни помогне“, каза бившият треньор на Фироентина.

„Балотели не може да си позволи повече грешки и не мисля, че ще го стори. Трябва да дадем допълнителен шанс на играчите с талант, а няма съмнение, че той е специален талант“, додаде селкционерът на Италия.

„Не мога да се съглася с хората, които смятат, че Тото Ди Натале не заслужава да бъде в състава. Той вкара почти 100 гола за 3 години и може да ни бъде много полезен“, завърши Прандели.