Племейкърът на Рома Миралем Пянич похвали сериозно наставника на тима Лучано Спалети, чието присъствие сериозно подобри представянето на „вълците“.

Те изглеждат направо неузнаваеми след уволнението на Руди Гарсия през януари. Тимът постигна 7 поредни победи в Серия А, а последната от тях бе снощи срещу Фиорентина с 4:1.

„Целият отбор се движи по терена много добре и така нещата стават доста по-лесни“, коментира Пянич. „Всички сме в добра форма, има много движение и винаги някой е открит, за да получи подаване. Във физическо отношение се чувстваме добре и това си личи от резултатите.“

„Знаех за Спалети от това, което беше свършил в Рома при първия си престой, но никога не бях срещал лично. Той е много приятен треньор, когото е го грижа за играчите. Строг е и винаги изиска много, но в същото време можете да разговаряте на всякакви теми. Наясно си, че той винаги ще те защити, ако правиш това, което се иска.“

„Спалети мисли в подробни детайли що се отнася до играта в защита. Не искаме да прекъсваме серията си, защото с увереност всичко е по-лесно. Трябва да се възползваме максимално от набраната инерция и да задържим концентрацията си на високо ниво“, допълни босненският национал.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS