Треньорът на Рома Лучано Спалети за пореден път направи опит да успокои страстите във около скандала си с капитана на отбора Франческо Тоти.

Както е известно, двамата не се разбират много-много, откакто треньорът пое юздите след уволнението на Руди Гарсия. Въпреки че резултатите на отбора видимо се подобриха, Тоти не остана никак доволен от факта, че е твърда резерва и изрази публично своето мнение, с което предизвика сътресения при „джалоросите“. Стигна се дотам, че Спалети извади Принца на Рим от групата за мача с Палермо.

Тоти отново тренира с Рома, но не си говори със Спалети

Днес собственикът на римляните Джеймс Палота ще пристигне от САЩ, за да се занимае лично с някои от проблемите в клуба, като една от основните му задачи е да подобри диалога между треньор и капитан.

Спалети демонстрира желание да остави цялата история зад гърба си. „Франческо е един от най-важните футболисти, с които разполагам. Като треньор обаче съм длъжен да взимам различни решения“, каза наставникът на „вълците“. „Дойдох тук, за да водя Рома. Тоти тъкмо се възстанови от контузия и вече тренира добре в продължение на няколко дни. Имаше недоразумение помежду ни и двамата се извиняваме за това.“

„Сега всичко е наред. Ситуацията за него е проста – той ще има разговор с президента, а аз нямам намерение да им се меся. Надявам се Франческо да последва сърцето си, защото оттам той черпи своето вдъхновение. Ако се стигне до конфронтация, ще заема страната на Франческо, но в същото време не искам да развалям нищо. Просто се опитвам да имам и други футболисти като него в отбора си“, добави Спалети.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS