Треньорът на Лацио Владимир Петкович призна, че не той е човекът, който решава за трансферите в Рим, а над него в йерархия на Олимпико стоят само спортният директор Игли Таре и президентът Клаудио Лотито.

Въпреки че орлите правят отличен сезон, като са втори в Серия А и спечелиха първо място в групата си в Лига Европа, Петкович няма да получи правото да вземе през зимата играчите, които той иска, а думата за селекцията ще има албанецът Таре.

„Дали се настройваме да се борим с Ювентус за титлата? Не, гледаме единствено представянето на Лацио и сме амбицирани винаги да го подобряваме“, коментира Владимир Петкович.

„Този Лацио се справя добре, но не достатъчно, за да се конкурира с Ювентус. Аз не отговарям за трансферната стратегия, концентриран съм върху тима“, каза треньорът на бианкочелестите.

През миналите два сезона орлите също се представяха силно до Нова година и както и сега заемаха места, даващи право на участие в Шампионската лига, но и в двата поредни зимни прозореца Игли Таре се провали на трансферния пазар и това водеше до загуба на позиции в класирането в края на сезона.

Това вбеси бившият треньор Еди Рея, който не получаваше необходимите му през януари нови попълнения и в крайна сметка Рея напусна римския клуб по свое желание.