Отборът на Лацио излезе на второто място в Италия, след крехка победа с 1:0 като гост на Сампдория. Единственото попадение за успеха отбеляза бразилският полузащитник Ернанес, който се разписа през първото полувреме.

По този начин феновете на Лацио ще могат да отпразнуват спокойно Коледните и Новогодишни празници, тъй като според програмата, местният шампионат ще бъде подновен в началото на 2013 година.

Двубоят бе дебютен за Делио Роси, който замени Чиро Ферара начело на тима от стадион Луиджи Ферарис. Любопитното е, че специалистът, който пое Самп, прекара най-силния период в треньорската професия от 2005 до 2009 година именно в Лацио.

Гостите поеха инициативата в мача от 18-я кръг на Серия А и поведоха в резултата в 31-та минута. След отбита топка пред голллинията от защитник на домакините, тя попадна на крака на 27-годишния Ернанес, който отблизо реализира за 1:0.

След победата Лацио излезе на втората позиция в подреждането на Италия с 36 точки. От друга страна Интер допусна нова грешка при домакинството си на Дженоа, като двата отбора завършиха 1:1, и по този начин „нерадзурите“ се наредиха на четвъртото място, с равен брой точки с третия - Фиорентина. Лидер е Ювентус.

Резултати от останалите срещи, които се изиграха в съботния ден:

Аталанта – Удинезе 1:1

Болоня – Парма 1:2

Палермо – Фиорентина 0:3

Сиена – Наполи 0:2

Торино – Киево 2:0