Отборът на Палермо на Ивайло Чочев победи Фрозиноне на Александър Тонев с 4:1 в мач от 16-я кръг на италианската серия А. Чочев игра цял мач и се представи силно за успеха, като асистира за две от попаденията на своя тим. За Фрозиноне Тонев влезе в игра като резерва в 63-ата минута.

С победата Палермо взе глътка въздух в Италия след три мача без успех и със спечелените 3 точки дръпна до 15-ото място с 18 точки във временното класиране. Фрозиноне е 18-и с 14 точки в актива си.

Домакините бяха амбицирани за така необходимия им успех и още от самото начало опитаха да притиснат съперника. Още в 1-ата минута Урош Джурджевич се оказа в удобна позиция, но не успя да отправи достатъчно точен удар. Малко по-късно обаче, в 5-ата минута Едоардо Голданига засече топката след удар на Оскар Хилемарк и реализира хладнокръвно за 1:0 за Палермо. Самият Хилемарк също имаше шанс в 11-ата минута, но пропусна.

Палермо - Фрозиноне

източник: БГНЕС

Домакините успяха да покачат на 2:0 в 17-ата минута, когато Чочев пусна прецизен пас към Фрако Васкес, който не сгреши и реализира второто попадение на сметката на Палермо.

Головото шоу през първото полувреме продължи, като Фрозиноне намали на 1:2 в 24-ата минута след гол на Паоло Саммарко. Гостите пропуснаха добра възможност за изравняване в 60-ата минута и бяха наказани с трети гол от Палермо след нова асистенция на Ивайло Чочев. Българинът намери отлично Александър Трайковски, който реализира за 3:1 в 60-ата минута.

Крайното 4:1 бе оформено от Алберто Джилардино в 86-ата минута. Тогава Ивайло Чочев стреля с глава, вратарят на Фрозиноне Никола Леали успя да отрази удара, но при добавката Джиладино вкара.