Българският национал Ивайло Чочев не взе участие при резила на тима си Палермо в Купата на Италия. Сицилианците отпаднаха още на 1/16-финалите на надпреварата след домакинско поражение от третодивизионния УС Алесандрия с 2:3. 

Българският полузащитник не беше дори в групата за двубоя, като вероятно му е била дадена почивка за важните мачове от Серия А. Но неговите съотборници подходиха прекалено лежерно и се простиха с участието си в турнира. 

Още в 4-та минута гостите получиха право да изпълнят дузпа, която Масимо Ловисо превърна в гол и аматьорите поведоха изненадващо. Положението за Палермо стана още по-лошо в 23-та минута, когато Фран Васкес беше изгонен с директен червен картон. 

Веднага след това УС Алесандрия поведе с 2:0 и съвсем хвърли в смут домакинската публика. Точен беше Микеле Маркони и още тогава се виждаше, че голямата изненада вече се подготвя. 

След почивката домакините излязоха с "тежката артилерия", когато на терена се появи Алберто Джилардино в 52-та минута. Само две минути след това той помогна за попадението на Александър Трайковски и резултатът беше намален на 1:2, а интригата отново се върна. 

Но третодивизионният тим върна аванса си от два гола в 82-та минута, когато Джанлука Нико отбеляза за 3:1, а след две минути и гостите останаха с човек по-малко, след като Роберто Сабато беше изгонен. 

Това помогна на Палермо да върне още един гол, като негов автор беше Алберто Джилардино в 85-та минута. За повече обаче нямаше време и сицилианците се простиха рано-рано с надпреварата след поражението с 2:3. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS