Отборът на Палермо с Ивайло Чочев в състава загуби с 0:3 гостуването си на Аталанта в 15-я кръг на италианската Серия А. С успеха Аталанта излезе на шесто място във временното класиране с 24 точки, а Палермо е 17-и с 15 точки в актива си.

Ивайло Чочев игра пълни 90 минута за Палермо, като на няколко пъти опита хубави подавания към съотборниците си. В края на първото полувреме българинът изпълни и пряк свободен удар, но вратарят на Аталанта Марко Спортиело спаси.

В 58-ата минута Ивайло Чочев надскочи защитата на домакините и стреля, но топката мина на косъм от гредата.

Аталанта обаче поведе още в 18-ата минута с попадение на Херман Денис, а голът на Николо Черубин удвои преднината на домакините. Третият гол за Аталанта падна в 79-ата минута, дело на Мартен де Роон.

В 76-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като току що влезлия като резерва Джулио Милачио си изкара директен червен картон след като ритна именно Ивайло Чочев в главата.

Фрозиноне - Киево

източник: БГНЕС

Фрозиноне на Александър Тонев падна с 0:2 от Киево като домакин. Тонев остана на резервната скамейка за домакините и не влезе в игра. С трите точки Киево излезе на 11-о място с 19 точки, а Фрозиноне заема 18-а позиция с 14 точки до момента.

Гостите успяха да излязат напред в резултат чак в 89-ата минута след като от дузпа реализира Алберто Палоски, а в третата минута на добавеното време Рикардо Меджорини направи резултата 2:0 за Киево след чудесна акция.

Минута преди това Симоне Пепе от гостите само в рамките на секунди получи жълт и после червен картон.

Фиорентина записа комфортна победа с 3:0 над Удинезе и държи второто място във временното класиране в Италия с 32 точки, на една от лидера Интер и на една от третия за момента Наполи.

Тимът на Удинезе е 13-и с 18 точки в актива си. Головият актив на Фиорентина откри Милан Бадел в 26-ата минута. След почивката домакините вкараха още две попадения. Първо от дузпа за 2:0 се разписа Йосип Иличич, а в 86-ата Гонсало Родригес оформи крайното 3:0 за Фиорентина.

В друг мач от 15-я кръг Верона отспъпи с 0:1 на Емполи. Победното попадение за гостите бе дело на Андреа Коста в 61-ата минута. Отборът на Емполи излезе на 10-о място във временното класиране с 21 точки, а Верона е на последното място в Италия с едва шест точки в акива си след като записа трето поредно поражение и общо девето, като няма победа от началото на сезона.