Италианският Палермо изглежда по-близо от всякога до бездната, след като надзорният комитет на италианската футболна федерация отхвърли валидността на документите, предоставени от „розанерите” за регистрация в Серия Б. Тимът на българина Ивайло Чочев продължава да настоява, че ще се регистрира във второто ниво на италианския футбол за следващия сезон, въпреки че представи финансовите си гаранции шест дни след крайния срок.

В четвъртък обаче беше потвърдено от комисии, че клубът е считан за нередовен поради „липса на икономическо-финансови критерии”, необходими за получаване на футболния лиценз и допускане до шампионата за Серия Б през 2019/20.

Комисията обърна специално внимание на отсъствието на парични гаранции, като името на консорциум, който седи зад Палермо е известна българска застрахователна компания. Брокерите не са издавали никакви гаранции и не са плащали дълговете, както и заплатите на играчите, натрупаани в Серия Б. Включително не е входирана и глобата от 500 хиляди евро за административни нарушения.

Въпреки решението на Плаермо да обжалва до понеделник, клубният му шанс за спасяване на професионалния лиценз е потънал дълбоко в морето. Венеция следва да замени сицилианците във втория ешелон на Италия, като изпадналият отбор от Серия Б през сезон 2018/19 трябва да предостави документите до понеделник.