Футболистите на изпратения в аматьорската Серия D Палермо организираха специален брифинг, по време на който обявиха, че не са получавали заплати и при новите собственици от „Аркъс Нетуърк”.

Сицилианци, по всички личи, ще започнат следващия сезон в четвъртото ниво на италианския футбол, след като босовете не подадоха навреме документацията за получаване на лиценз за Серия Б. Оправданието им беше, че са станали жертва на измама от фалшиви брокери, които се представили като служители на българска застрахователна компания.

Играчите на „розанерите”, сред които е и родният национал Ивайло Чочев, показаха нулева симпатия към „Аркъс”, който придоби клуба преди само месец. „Считано от днес ние, играчите ще използваме, всяка подходяща мярка, за да се защитим и да получим полагащото ни се по право. Готови сме да водим етична битка също, за да не може всеки, който влиза в света на футбола, да си играе със съдбата на толкова много семейства”, заявиха футболистите.

„Ще се погрижим „Аркъс Нетуърк” и съдружниците им никога повече да нямат шанса да причинят на някой друг това, което причиняват на нас, без значение дали става дума за спортисти или обикновени хора. Вследствие на разочароващите и обезсърчителни събития, по време на които цял един град се оказа излъган, а фенската база на Палермо и страстта им към клуба – ранени, ние, футболистите на Палермо, искаме да изкажем своята солидарност към всички служители на клуба, които дадоха и душите си за него, а сега останаха без работа – от административните служители до домакините, хората по поддръжката на терена и изобщо всеки, който е позволил на Палермо да съществува.”

„Днес дори нашето право да работим не беше зачетено. Изплащането на нашите заплати беше пропуснато, банковите преводи така и не пристигнаха. Всички документи, които бяха показвани по пресконференции, не отразяват фактите, а в същото време хората, които причиниха тази ситуация, загубиха всякаква репутация. Вече два месеца се наслушахме на неизпълнени обещания и цели, които не бяха постигнати”, добавиха футболистите.