Ръководството на Палермо обяви, че ще се възползва от опцията да обжалва решението на Италианската футболна федерация, която изхвърли административно отбора от Серия Б. Също така от „розанерите” обявиха, че техните играчи ще дадат пресконференция в сряда.

По силата на решението Палермо няма да играе в плейофите за промоция в Серия А като трети в края на редовния сезон. Вместо това Перуджа ще се включи в елиминациите, докато сицилианци биват изпратени директно в Серия С заради финансови нарушения.

Президентът Алесандро Албанезе – който заема поста от само 4 дни – беше пределно ясен, че Палермо ще се бори срещу санкцията. „Вече подготвяме обжалването”, коментира босът пред „Гадзета дело спорт”.

„Ще ни отнеме поне ден да прочетем цялата присъда и после да подготвим делото си. Не очаквахме подобен развой, но използвам възможността още веднъж да заявя своята увереност и нашето спокойствие.”

В сряда и играчите от първия тим на Палермо, сред които попада и българският национал Ивайло Чочев, още рано сутринта ще споделят гледната си точка във връзка с казуса.