Спортният директор на Ювентус Павел Недвед не пропусна да уязви единствения сериозен конкурент за титлата на тима му в Италия Рома. Повод за заяждането на чеха беше различната съдба на "старата госпожа" и "вълците" в Шампионската лига. 

"Бианконерите" се класираха на осминафиналите след равенство в последния кръг срещу финалиста от миналия сезон Атлетико Мадрид. "Джалоросите" пък отпаднаха от надпреварата след домакинска загуба от Манчестър Сити. 

"Ние сме дали вече прекалено много уроци на Рома. И те продължават да си говорят повече, докато ние се концентрираме върху това да печелим", сподели Недвед пред вестник "Гадзета дело спорт". 

Легендарният бивш футболист, който освен екипа на Юве е носил и този на Лацио, сподели и мнението си за работата на новия наставник Масимилиано Алегри. Той смени на поста придобилия легендарен статут Антонио Конте заради трите поредни титли. 

"Макс е много умен и донесе изключително много ползи на отбора. Той въведе много иновации. Сега също така има много предпазливост при работата с големите имена", сподели още легендарният чех.