Спортният директор на Ювентус Павел Недвед призна, че разликата между „бианконерите“ и клубове като Байерн Мюнхен е „огромна“ и става все по-голяма с всеки изминал сезон.

Баварците записаха две победа над големия конкурент на Юве в Серия А Рома с общ резултат 9:1, а това накара чехът да признае, че тимовете в Италия не могат да се противопоставят на най-големите в Европа.

„Разликата между Байерн и Ювентус, и другите италиански отбори е огромна“, заяви Недвед пред „Тутоспорт“. „Всички ние видяхме доказателство затова, когато Байерн и Юве се срещнаха преди 2 години, въпреки че не бяха толкова бляскави като срещу Рома този сезон. Италианският футбол вече не е на нивото от миналото и всички ние виждаме това.“

Недвед все пак е уверен, че италианският футбол може да възвърне позициите си и призова останалите клубове да следват техния финансов модел.

„Убеден съм, че италианският футбол отново ще стане велик. Ювентус притежава собствения си стадион и той е разпродаден всеки мач. Другите клубове трябва да следват този пример.“