Наполи ще бъде лидер в Серия А и след 20-ия кръг на надпреварата. Южняците постигнаха труден и ценен успех над коравия тим на Сасуоло на своя стадион с 3:1 и няма как да бъдат изместени от челната позиция. 

До този успех момчетата на Маурицио Сари стигнаха след пълен обрат. Диего Фасинели откри за гостите от дузпа, но бившите играчи на Реал Мадрид Хосе Кайехон и Гонсало Игуаин на два пъти донесоха пълния обрат и трите точки за домакините. 

А мачът започна просто кошмарно за тях. Още във втората минута Раул Албиол направи дузпа, при която Диего Фасинели от състава на Сасуоло беше безпогрешен от 11-те метра и откри резултата. 

След този ранен леден душ играчите на Наполи се хвърлиха напред. Гонсало Игуаин в 12-та минута обаче направи голям пропуск. Но изравняването не закъсня и стана факт още в 19-та минута. 

Тогава Лоренцо Инсиние направи страхотен пробив и сервира топката на главата на Хосе Кайехон. Испанецът беше безпогрешен и прати топката в десния ъгъл на вратата, за да направи резултата 1:1. 

Последваха интересни моменти и пред двете врати. Матео Политано направи страхотен пробив за Сасуоло в 29-та минута, но не можа да преодолее страхотния Пепе Рейна и резултатът се запази. 

В 35-та минута и Лоренцо Инсиние направи пропуск, преди да се стигне до пълния обрат в 42-та минута. Тогава Марек Хамшик проби почти до аутлинията по левия фланг и пусна успоредно топката на голлинията, където непокритият Гонсало Игуаин дебнеше, за да вкара от 3-4 метра на опразнената врата - 2:1 за Наполи. 

При този резултат дойде и почивката, а втората част предложи също доста интересни моменти. Гонсало Игуаин и Дрийс Мертенс имаха своите шансове да приключат интригата и да вкарат трети гол за домакините, но не бяха точни. 

Сасуоло можеше да измъкне точката в 87-та минута, но тогава прострелно центриране не беше засечено от Лоренцо Пелегрини буквално на 30 сантиметра от вратата и опасността се размина пред Рейна. 

В крайна сметка остана време и за последно попадение, което падна в 93-та минута,. Тогава Гонсало Игуаин получи топката в наказателното поле от Хосе Кайехон, имаше време да нагласи топката за удобен удар и прониза стража на гостите за 3:1. 

Това беше и последният момент в мача, след който Наполи събра 44 точки и е недостижим на върха за този кръг. Сасуоло остава шести с 31 точки, но може да бъде изместен след развръзките в останалите срещи от кръга.