Наполи оглави класирането в Серия А, след като разби с 5:1 като гост Фрозиноне в мач от 19-ия кръг на италианското първенство. Партенопейците се възползваха от грешката на лидера Интер и с убедителния успех излязоха на първо място.

Българинът Александър Тонев се появи в игра в 57-та минута на срещата и се отличи с асистенция за почетното попадение на домакините.

Наполи поведе в 20-та минута, когато Жоржиньо центрира от корнер в наказателното поле на Фрозиноне, където Дзапино не се намеси по най-добрия начин, а от това се възползва Раул Албиол, който на втора греда отблизо вкара за 1:0.

Съдията Паоло Талиавенто свири дузпа за Наполи в 30-та минута, когато Гонсало Игуаин бе фаулиран от Гривело в наказателното поле на Фрозиноне. Именно аржентинският нападател реализира наказателния удар.

Наполи отбеляза трети гол в 59-та минута, когато Хосе Кайехон комбинира с Марек Хамшик, който пое топката на центъра. Словакът след това направи силен рейд и с удар от границата на наказателното поле на Фрозиноне изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Дзапино.

Наполи поведе с 4:0 в 60-та минута, когаот Гонсало Игуаин преодоля двама футболисти на домакините, финтира още един защитник на Фрозиноне и вратаря Дзапино, след което изпрати топката в опразнената врата.

Наполи реализира пети гол в 71-та минута, когато Хосе Кайехон подаде към Маноло Габиадини, а той с много техничен удар отдалече изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Дзапино.

Почетното попадение за Фрозиноне падна в 81-та минута, когато Александър Тонев асистира за попадението на Паоло Саммарко.

Наполи излезе на първо място с 41 точки, докато Фрозиноне остава в зоната на изпадащите на осемнайсто място с 15 точки.