Отборът на Наполи записа поредната си изразителна победа от началото на сезона в италианската Серия А. 

В един от най-интересните сблъсъци от 17-ия кръг неаполитанци се наложиха като домакин с 5:3 над силния тим на Торино.

С основна заслуга за успеха на Наполи бе Дрис Мертенс, който продължава да впечатлява с изявите си. След като в миналия кръг нападателят се отличи с хеттрик срещу Каляри, днес белгийският национал се разписа цели четири пъти във вратата пазена от Джо Харт.

Мертенс откри головата си сметка още в 13-ата минута, четири по-късно удвои от дузпа, а в 22-ата вече бе оформил своя хеттрик. В 58-ата минута гостите върнаха едно попадение чрез водещия голмайстор на Серия А Андреа Белоти.

В 70-ата минута Влад Кирикеш върна преднината от три гола за Наполи, а девет по-късно Мертенс вкара четвъртото си попадение в срещата. В 83-ата минута „биковете” също получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, който бе реализиран от Яго Фалке за крайното 5:3 за Наполи.

С успеха играчите на Маурицио Сари се изкачиха до третата позиция в класирането с актив от 34 точки. След третата си поредна загуба пък Торино вече е 9-и с 25 пункта.

Без контузения Александър Тонев Кротоне загуби пригостуването си с 0:2 от Удинезе. Киево победи Сампдория с 2:1, а Болоня надигра с класическото 3:0 като гост Пескара. Домакините играха през по-голяма част от времето с човек по-малко, след като Вере беше изгонен в 16-ата минута на срещата.