Макар още да не е минал и половината от шампионата, Серия А се отправя към познатия шампион. Първенецът Ювентус победи Рома с 1:0 в голямото дерби на върха в класирането и по този начин вече има цели 7 точки аванс пред "джалоросите".

В Торино двубоят започна с натиск на домакините, а в 10-ата минута Гонсало Игуаин опита изстрел към вратата, блестящо спасен от Войчех Шчесни.

4 минути по-късно обаче и Шчесни нямаше какво да направи след страхотното изпълнение на Игуаин. Аржентинецът мина по прекрасен начин през двама съперникови футболисти, след което с перфектен изстрел в ъгъл не остави шансове на полския страж.

До края на полувремето головите положения липсваха и Юве се оттегли на почивка с минимален аванс.

През втората част Рома установи по-трайно притежание на топката, но то рядко бе гарнирано с добри положения пред вратата на Джанлуиджи Буфон.

Вместо това в 70-ата минута Стефано Стураро стреля опасно след чудесна отборна атака на "бианконерите", но Шчесни спаси.

В последните 15 минути на двубоя Рома все пак успя да пренесе играта в половината на съперника, но единственото по-сериозно изпълнение бе удар на Диего Пероти, спасен от Буфон. На няколко пъти пък Юве създаде опасни контри, при които можеше да стигне и до второ попадение.

В крайна сметка трите точки попаднаха в актива на гранда от Торино, който вече има актив от 42 докато Рома е на втора позиция с 35.