Наполи победи трудно с 1:0 като гост Сампдория в двубой от шестия кръг на Серия А, като и двата тима нямаха загуба до момента през този сезон.

След тази среща единствените два непобедени отбора в Калчото останаха Ювентус и Наполи, които заемат първото и второто място в класирането с равен актив от 16 точки.

Победното попадение за неаполитанците заби Единсон Кавани, който бе точен в 68-ата минута от дузпа, заради която бранителят на домакините Даниеле Гасталдело получи втори жълт картон и бе изгонен, а генуезците доиграха мача с човек по-малко.

Лацио пък си върна третото място в Италия, след като би с 2:1 у дома Сиена и след два мача без успех се върна на пътя на победата.

Орлите лесно стигнаха до успеха срещу предпоследния в класирането с два гола през първата част. Едерсон вкара първото си попадение с екипа на римляните с глава след корнер в 18-ата минута, а Кристиан Ледесма бе точен 38-ата от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря на гостите Джанлука Пеголо срещу Мирослав Клозе. Сиена отбеляза почетен гол в 91-ата минута чрез Масимо Пачи.

Палермо постигна първа победа за сезона, като би с 4:1 у дома Киево, а с хеттрик за сицилианците се отличи капитанът Фабрицио Миколи, който вече има 6 гола от началото на първенството се изравни на върха при реализаторите с Единсон Кавани от Наполи.

Торино изненадващо размаза с 5:1 Аталанта като гост в Бергамо. Два гола в тази среща вкара Роландо Бианки, който също като Миколи и Кавани вече има 6 попадения за този сезон.

Новакът Пескара би с 2:1 като гост последния Каляри, а Болоня разби у дома Катания с 4:0 с два гола на Алберто Джилардино.

По-рано в неделя Удинезе и Дженоа направиха равенство 0:0. От 21:45 часа играят Интер и Фиорентина.