Отборът на Наполи е много близо до това да си осигури услугите на играча на Селта Станислав Лоботка, информират медиите в Италия днес. Словашкият национал вече се е разбрал за личните си условия с шефовете на клуба от Неапол и трансферът изглежда почти сигурен.

Сега остава само двата тима да се разберат за трансферната сума на 25-годишния халф. Очаква се представители на Наполи и Селта да се срещнат тази сутрин в Мадрид, където да бъдат уточнени последните детайли около трансфера. 

Неаполитанците се надяват да си осигурят услугите на Лоботка за 18 млн. евро, докато от испанския клуб първоначално настояваха за сумата от 25 млн. евро, но по всичко изглежда, че двете страни ще стигнат до споразумение. 

Интерес към словашкия състезател проявяваше и Милан, но "росонерите" бяха склонни само на сделка под наем - нещо, което не задоволяваше Селта. Наполи имаше интерес към Лоботка още през лятото, но тогава до трансфер не се стигна, а и Карло Анчелоти не бе особено впечатлен.

Сега новият мениджър на италианския тим Дженаро Гатузо иска национала на Словакия в редиците си и се надява той още повече да вдигне класата на отбора.

Автор: Делян Калинков