Отборът на Леванте победа си 3:1 Селта в предпоследен двубой за годината от испанската Ла Лига. Домакините водеха с 1:0 в края на първата част, но Леванте постигна пълен обрат с голове в рамките на последните 30 минути. 

Гостите взеха аванс в 12-та минута. След изпълнение на ъглов удар топката беше отклонена на задната греда, където Яго Аспас не сбърка за 1:0. 

В началото на втората част се забеляза промяната в действията на Леванте и резултатът не закъсня. В 60-та минута Борха Майорал пласира центриране на точката на дузпата за Хосе Моралес, който стреля, но ударът му беше париран. При добавката обаче грешка не допусна Рожер Марти за 1:1. 

Само 10 минути по-късно обратът беше изпълнен. Борха Майорал беше изведен зад гърба на защитата на Селат след бърз тъч и успя да намери Рожер на дузпата, а нападателят отново не сгреши на празна врата за 2:1. 

В първата минута на добавеното време беше ред и на юношата на Реал Мадрид да се разпише. След комбинация по левия фланг Тоньо центрира за Майорал на първа греда и нападателят не прости на Рубен Бланко за крайното 3:1. 

Така Леванте се изкачи в първата 10-ка на класирането с актив от 26 точки след 18 мача. Селта, от своя страна, остава закотвен на 18-та позиция с едва 14 пункта.