Джампиеро Вентура заяви, че е един от най-добритр треньори на Италия за последните 40 години. Той акцентира на това, че под неговото ръководство „скуадра адзура“ е допуснала само две поражения.

Вентура отново отказа да даде яснота относно своето бъдеще.

Той категорично отказа да подаде оставка.

Вентура защити своето представяне начело на тима, въпреки че под негово ръководство Италия записа една от най-срамните страници в историята си и не се класира за финалите на Световното първенство в Русия.

Италия загуби баража с Швеция с общ резултат 0:1 и по този начин за едва втори път няма да играе на Мондиал, след като пропусна и шампионата през 1958-ма година. Вентура обаче все още не е подал своята оставка, като на пресконференция днес защити представянето си.

 "Вече се извиних на италианците за този резултат. Ужасно е да видиш Световно първенство без Италия, но вече не мога да направя нищо", сподели Вентура.

Той не се съгласи с мнението на репортер, че Италия е играла "много лошо" в последните две години.

Няколко причини да гледаме Мондиал без Италия

 "Не мисля така, защото статистически моят престой е един от най-добрите в последните 40 години. Загубих само два мача за две години", каза Вентура, който всъщност има три поражения начело на отбора - от Франция в контрола, от Испания в квалификациите и от Швеция в баража.

Вентура се репчил още в Солна, плашил с оставка

 69-годишният специалист записа 9 победи и 4 равенства в другите си мачове с Италия.

Наследниците на Вентура на преден план

"Оставка? Не знам, първо трябва да премисля хиляди неща. Все още не съм говорил с президента. Това не зависи от мен. В момента не мога да отговоря на този въпрос", каза още Вентура.