Треньорът на Милан Стефано Пиоли обяви каква цел е поставена пред тима в началото на сезона, а тя е класиране за Шампионската лига. Италианският специалист заяви, че отборът се е средоточил единствено в настоящето.

„Ако заемаме първата позиция в 32-ия кръг, бих казал, че ще се борим за Скудетото. Но има още много мачове и трябва да се съсредоточим върху нашата цел, а тя е класиране за Шампионската лига. Проектът в Милан е ясен. Вече не гледаме на случилото се в миналото, а се съсредоточаваме в настоящето и бъдещето“, заяви Пиоли пред френското издание „L’Eqiupe”..

„Бяха привлечени много млади футболисти и нашата цел е да ги накараме да разберат какво означава да си част от Милан и да върнат клуба на мястото, което заемаше в миналото“, добави още той.

„Росонерите“, въпреки че имат в състава си 39-годишния Златан Ибрахимович, имат най-младия отбор в Европа.

„Младостта не означава, че семе повърхностни. В тима има много отговорност и мисля, че сме зрял екип. Притежаваме играчи като Джанлуиджи Донарума, Франк Кесие, Алесио Романьоли и Хакан Чалханоглу, които са много силни личности“, заяви Пиоли.

Италианският специалист получи прякора „Нормалния“: „Простотата е важна характеристика за мен. Имам своите идеи и се опитвам да ги адаптирам на играчите, с които разполагам. Не съм фундаменталист и се опитвам да поставя отбора в най-добрите условия, за да се възползваме максимално от тях“, добави още той.