Именитият треньор на Наполи Карло Анчелоти, може би учудващо за мнозина, имаше голям брой забележки към своя тим въпреки победата с 5:1 над Емполи в 11-ия кръг на Серия А. Наставникът на „везувиани” беше категоричен, че резултатът е твърде несправедлив спрямо гостите, които са играли по-добре от неговите момчета.

„Аз съм повече ядосан, отколкото развълнуван, защото ако се съди по резултата, значи сме изиграли страхотен мач. Всъщност представянето на Емполи беше далеч по-добро от нашето”, заяви специалистът. „Те имаха повече контрол, бяха по-инициативни и докато поведем с 4:1 беше истинска мъка.”

„Срещу Рома стигнахме само до равенство (1:1 в предния кръг – б.р.), макар и да играхме по-добре, докато днес бяхме добре възнаградени, доста над това, което ни се полагаше. Казах на Аурелио Андреацоли (треньора на Емполи – б.р.) след последния съдийски сигнал, че неговият Емполи е играл много добре, а той остана впечатлен. Може да си е мислил, че се шегувам, но всъщност нямаше нищо подобно. Просто бяхме смъртоносни в атака, докато Наполи игра по-добре в сравнение с нас.”

„Аз дори се ядосах на Мертенс! Той играеше като крило и му казах, че ако иска да бележи голове, трябва да действа повече в центъра. Той ми отговори, че асистенциите също били важни… Е, добре, той постигна хеттрик в крайна сметка, освен че даде и асистенция.”

„Мертенс се намира във впечатляваща форма. Става ми трудно да оставям и него, и Лоренцо Инсиние извън титулярите, но пък Аркадиуш Милик днес игра само 10 минути и вкара гол, така че също се справя добре.”

„Емполи движеше топката между линиите, така че когато опиташ да ги пресираш, става наистина трудно, освен ако и крайните защитници не помагат много. Беше ни добър урок за вторник (когато е домакинството срещу Пари Сен Жермен в Шампионската лига – б.р.), защото разбрахме, че ако не внимаваме, може да се стигне до неприятни ситуации. Добрата новина е, че бяхме предупредени.”

„Позитивното днес бе, че доказахме колко ефективни можем да бъдем при контраатаките. Това не значи, че ще изберем този подход срещу ПСЖ, ала ако ни се разкрие възможност…”, добави Анчелоти.