Нападателят на Наполи Дрийс Мертенс завинаги записа името си в историята на Серия А с трите си гола във вратата на Емполи. Той стана най-резултатният белгиец, който някога се е изявявал по италианските терени, а също така задмина и клубната легенда Карека.

31-годишният футболист се разписа с удивителен удар от дистанция през първата част, а през втората по още по-впечатляващ начин прехвърли вратаря с шут от границата на наказателното поле. Това бяха съответно неговите попадения №73, №74 и №75 в калчото.

По този начин Мертенс изпревари с едно попадение постижението на Карека и зае еднолично 6-ото място във вечната листа на реализаторите в Наполи. В знак на почит към легендарния бразилец, който беше част от състава донесъл скудетото през сезон 1989/1990, Мертенс отбеляза първото си попадение с характерните самба движения, които радваха феновете в Серия между 1987 и 1994 година.

А що се касае белгийският нишка в италианския елит, Мертенс подобри постижението на Луис Оливейра, който отбелязва 72 гола.

Мертенс дотук има 249 официални мача за Наполи, в които е отбелязал 98 гола.