Наставникът на Лацио Симоне Индзаги е провел курс по „шокова терапия” на играчите си след унизителното поражение 1:2 срещу изпадналия от Серия А тим на Киево.

Според „Кориере дело спорт” и „Гадзета дело спорт” неделната тренировка на „римските орли” е представлявала крайно интересно зрелище. 43-годишният Индзаги е обсипал с огън и жупел своите играчи.

„Кориере” специално цитира част от думите на наставника, който е поискал да знае какъв е плъзналият „вирус” в редиците на Лацио. Той също така се поинтересувал каква са били причините за абсолютния срив срещу Киево, тъй като в мача изгонени бяха звездите Сергей Милинкович-Савич и Луис Алберто.

Резултатът може и да не е отнел окончателно надеждите на Лацио за класиране в топ 4 на Серия А, но сега тимът изостава на 4 точки зад четвъртия Милан. До края на първенството остават 5 кръга.

Без значение, че неделя и понеделник бяха със статут на национални празници в Италия, отборът на Лацио е тренирал на пълни обороти и в двата дни. В сряда римляните заминават за „Сан Сиро”, където им предстои полуфинален реванш за Купата на Италия срещу Милан.