Въпреки че е изпадна в Серия Б и на теория, отборът на Киево показа, че не бива да бъде подценяван, защото до края на сезона ще играе за честта си. Това изпита на гърба си Лацио, който изненадващо загуби домакинството си на "летящите магарета" с 1:2.

Червен картон на Сергей Милинкович-Савич в средата на първата част влоши задачата на "орлите", а два бързи гола малко след почивката на Емануел Винято и Перпарим Хетемай подпечатаха една от най-големите изненади на 33-ия кръг в Италия. Фелипе Кайседо с гола си само направи последните минути интересни, но не промени крайния победител. 

Така изпадналият тим от Верона сложи сериозен прът в колелата на евроамбициите на съперника си от столицата и направи битката за място в Топ 6 на класирането на Серия А още по-интересна и изключително заплетена. 

Още от началото домакините поеха инициативата и задържаха повече топката. Това обаче не доведе до множество чисти положения пред вратата на гостите, въпреки че все пак ситуации не липсваха. Луис Алберто и Чиро Имобиле не успяха да намерят целта в началото.

Киево също имаше своите възможности, като Федерико Барба и Перпарим Хетемай не можаха да се възползват от открилите се пред тях ситуации. И така полека-лека в равностойна битка се стигна до решаващия момент преди почивката. 

В 34-та минута Сергей Милинкович-Савич влезе в единоборство с Мариуш Степински от състава на съперника, като двамата си размениха няколко по-бурни отигравания. И в крайна сметка нервите на сърбина не издържаха и той ритна полския си опонент, за което получи директен червен картон. 

Малко преди почивката Лацио имаше претенции за дузпа за игра с ръка на играч на "летящите магарета", като реферът прегледа ситуацията с ВАР. Видеото обаче не успя да го убеди, че трябва да посочи бялата точка и така в крайна сметка почивката дойде при нулево равенство. 

Гостите от Верона нанесоха тежък удар малко след началото на втората част. В 49-та минута Степински пусна с пета пас за Емануел Винято пред наказателното поле и той с мощен шут прониза мрежата за 1:0. И това не беше всичко. 

При следващата си атака Киево вече водеше с 2:0. При нея се стигна до корнер, от който Фабио Депаоли с прекрасно центриране намери Перпарим Хетемай и той с глава прати топката неспасяемо в мрежата за 2:0 в 51-та минута. 

"Орлите" реагираха като ужилени и тръгнаха мощно напред. Риза Дурмиси и Чиро Имобиле изпуснаха невероятни ситуации, а в 65-та минута Марко Пароло от непосредствена близост разстреля вратаря с изстрела си, но той някак отрази и не допусна попадение. 

Но все пак римляните върнаха интригата с пълна сила в 67-та минута. Тогава Хоакин Кореа с прекрасен пас намери Фелипе Кайседо в наказателното поле, той преодоля защитник, за да си отвоюва стрелкова позиция и с мощен шут намали на 1:2. 

Домакините продължиха да налитат, но и да пропускат. Четвърт час преди края Чиро Имобиле получи невероятен шанс да изравни, като се озова на позиция във вратарското поле, но изстрелът му мина с малко над вратата. 

До края на мача "орлите" налитаха бясно в търсене на гола и частичния обрат, но нямаха шанс да отбележат и трябваше да се примират с поражението. Най-чистият шанс за тях се откри пред Хоакин Кореа, който тресна гредата в продължението, но гол така и не падна. 

След тази развръзка Лацио се свлече до осмата позиция със своите 52 точки, но все още е близо до Топ 6, от където го дели само точица. Киево пък записа втората си победа този сезон и вече има 17 точки, но се готви за живота в Серия Б от следващия сезон, но поне отива натам с високо вдигната глава. 

Резултати от ранните съботни мачове в Серия А: 

Парма - Милан 1:1

Болоня - Сампдория 3:0

Каляри - Фрозиноне 1:0

Емполи - СПАЛ 2:4

Дженоа - Торино 0:1

Лацио - Киево 1:2

Удинезе - Сасуоло 1:1