Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне взе отношение по отколешния дебат за това кой измежду двете истински суперзвезди в модерния футбол – Кристиано Роналдо и Лионел Меси – е по-добрият играч. Според аржентинския специалист CR7 най-ясно разликата между двамата ще проличи, когато са поставени в отбори, които разполагат „с по-малко решения”.

Върховото постижение на Симеоне по време на неговия престой в Атлетико без никакво съмнение бе титлата на Ла Лига през 2014-а, за която той се пребори и с Роналдо (тогава все още в Реал Мадрид), и с Барселона на Меси. В последните два сезона обаче Атлетико неизменно завършва на второ място зад каталунците в първенството, а кампания 2018/2019 донесе на „дюшекчиите” болезнена елиминация в Шампионската лига срещу Ювентус благодарение хеттрик на Роналдо в реванша.

„Моето мнение е такова, че в отбор с по-малко решения, Роналдо е по-добрият, защото предлага доста повече варианти”, заяви Симеоне пред „Марка”. „За тим, чийто фокус пада изключително върху футбола, Меси е много по-добрият вариант.”

„Говорим за доста малки разлики в начините, по които играе един отбор. Кристиано може да реши един мач по много начини. Той няма нужда от 10 атаки. Срещу нас вкара два пъти с глава и ние бяхме аут.”

„И двамата не могат без отбор около себе си, ала разликите са малки. Лионел винаги играе по-силно, когато е част от атакуващ тим. Роналдо, от друга страна, може да ти спечели мач с две действия. Той опростява ситуациите.”

„Меси е хипнотизиращ, защото играе изпъстрен с детайли футбол. Лео играе в отбор, който подпомага всичките му таланти. Той винаги успява да намери решението”, допълни Симеоне.