Много клубове изпитаха на гърба си смъртоносната атака на Ливърпул през настоящата кампания, но защитата на отбора също получи своето признание. Може би успешният сезон за мърсисайдци се крие най-вече в представянето на бранителите и особено в намесата им при реализирането на попадения.

След като Върджил ван Дайк откри резултата, а Трент Александър-Арнолд записа две асистенции срещу Нюкасъл (3:2), Ливърпул подобри още един рекорд. Защитата на клуба вече има на сметката си общо 38 гола и голови паса.

Трент Александър-Арнолд има само едно попадение, но и невероятните 13 асистенции, точно колкото и Анди Робъртсън, който не се е разписвал, но все пак намери място в идеалния отбор на сезона в Англия.

 

Само Кристиан Ериксен (12), Райън Фрейзър (14) и Еден Азар (15) имат повече асистенции от дуета на „червените” в Премиърлийг.

Върджил ван Дайк е отбелязал 6 гола и има 4 асистенции на сметката си, а Жоел Матип е с едно попадение.

Любопитното е, че защитата на Ливърпул е била замесена в повече попадения от звездата на Ювентус Кристиано Роналдо, който е с 37 (26 гола и 11 асистенции) в дебютния си сезон в Италия.