Отборът на Интер постигна много важна победа с 2:0 при гостуването на Удинезе в последен двубой от 22-рия кръг на италианската Серия А. И двете попадения за отбора на Антонио Конте бяха отбелязани от водещия гомайстор Ромелу Лукаку. 

21 снимки

През първото полувреме двете най-добри шансове попаднаха на краката на Родриго Де Пол и Секо Фофана, но и двамата не успяха да уцелят вратата на резервния страж на "нерадзурите" Даниеле Падели от удобни позиции. 

Логично през втората част момчетата на Конте вдигнаха оборотите и заслужено стигнаха до две безответни попадения. Първо в 64-та минута Николо Барела успя да закара топката до краката на Лукаку в наказателното поле и с премерен изстрел към далечния ъгъл белгиецът препарира Хуан Мусо. 

Само 7 минути по-късно гостите нанесоха втори, решителен удар. Резервата Алексис Санчес беше съборен в наказателното поле и "нерадзурите" получиха шанс да изпълнят 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Лукаку, който не сгреши, за да оформи крайното 2:0. 

По този начин Интер отново излезе на втората позиция в класирането, с актив от 51 точки, на 3 зад лидера Ювентус. Удинезе, от своя страна, остана на 15-та позиция с 24 пункта.