Маурицио Сари загрява двигателите с оглед на голямото предизвикателство, което чака неговият Ювентус днес. Дербито с Интер е много чакано и италианският специалист говори шред клубната телевизия на „бианконерите“ преди сблъсъка:

„Това е най-големият мач в историята на Серия А и това ще е така сега, когато двата отбора са лидери в класирането. Интер направи много добра селекция, която го превърна в един от фаворитите за Скудетото, заедно с нас. Ще бъде добро състезания“, заяви треньорът на Ювентус.

Италианският специалист получи добри новини през последната седмица:

„Много играчи се възстановиха и съм щастлив. През последните няколко дни тренировъчният процес е много качествен и заниманията бяха на високо ниво. Това е от голямо значение за нас. Имаме нападатели с различни характеристики и понякога разнообразяваме състава си, като сменяме изпълнителите“, заяви Сари.

„Ще бъде труден мач от тактическа гледна точка заради начина, по който играе нашият съперник. Една от целите ни е да имаме владение на топката. Двубоят ще бъде по-важен от обикновеното“, добави още той.

Треньорът на Ювентус има доверие в Кристиано Роналдо, на който му предстои мач №1000 в професионалния футбол:

„Той е футболист, който постигнал всичко в множество двубои. Това е чудесна цел, но Кристиано трябва незабавно да си постави нови цели. Този мач ще е отправна точка за съотборниците му да му направят подарък“, каза Сари.