Новият наставник на рома Еузебио Ди Франческо заяви, че оставането на легендата Франческо Тоти в клуба е сигурно. Специалистът поясни, че нападателят приключва с  футбола и най-вероятно ще заеме директорски пост.

Легендата на „римските вълци” изигра последния си мач при 3:2 над Дженоа във финалния кръг на Серия А за сезон 2016/2017. Още преди него имаше много спекулации, че Тоти би могъл да продължи кариерата си в друго първенство.

Тоти поема към страната на изгряващото слънце?

През цялото това време Принца на Рим имаше оферта от ръководството на своя роден тим да се впусне ново амплоа на директор. Ди Франческо, който е бивш съотборник на Тоти в Рома, смята, че в крайна сметка бележитият голаджия ще приеме.

„Почти сме сигурни, че ще имаме Тоти като директор”, каза треньорът пред „Ил Сентро”.

Рома предложи нов 6-годишен договор на Тоти

„Говорих си с него наскоро и независимо каква роля ще избере той, ще се радвам да е наоколо. Той винаги придавал още класа.”

„Очевидно треньорството ще е моя задача, но присъствието на човек, който познава обстановката, ще е добра свръзка между мен и тези играчи, за които не зная много.”

Тоти: Не съм казал, че спирам с футбола

„Дали ще превърна Рома в тим, който печели трофеи? Единственият ми отговор на този въпрос, ще бъде работа. Мога да предам моята гледна точка към футбола, длъжни сме да създадем екип: клубът, феновете и отборът. Трябва да бъдем единни и да създадем една позитивна обстановка, макар и всичко да зависи от резултатите.”

„Опитвали сме това и преди, но силата е в това да не паднеш на земята в трудните времена. Бях достатъчно голям късметлия да спечеля скудето с Рома. Тогава имахме чудесен колектив, затова за да постигнем отново нещо подобно, трябва да пресъздадем същите условия”, допълни Ди Франческо.