Рома ще обжалва червения картон на атакуващия халф Лоренцо Пелегрини. Това заяви старши треньорът на "вълците" Жозе Моуриньо след успеха на тима си с 1:0 над Удинезе. Пелегрини бе изгонен за втори жълт картон в заключителните секунди на срещата, след като удари с лакът противников играч при борба за висока топка. Заради второто официално предупреждение обаче, той ще трябва да пропусне дербито на Рим с Лацио в неделя, което е тежък удар за "вълците".

"Не съм наясно с легалните процедури в италианския футбол, но бих искал да бъда. Ако има как да направим така, че той да играе срещу Лацио, ще направим всичко, за да сторим това", каза Моуриньо по адрес на Пелегрини.

"Имам големи съмнения, че някой, който е видял ситуацията, може да си помисли, че това е втори жълт картон. Дори и един човек. Но не съм аз този, който решава дали Пелегрини ще играе в неделя", добави португалецът.

От началото на сезона Пелегрини има шест гола в осем мача за Рома във всички турнири, в това число три попадения в пет срещи в Серия А.