Отборът на Рома стига до минимален успех с 1:0 в домакинството си на Удинезе в последен двубой от междинния пети кръг в италианската Серия А и се върна на пътя на победите. Единственото попадение отбеляза Тами Ейбрахам в 36-ата минута.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

„Вълците“ стартираха силно двубоя и можеха да поведат в резултата още в четвъртата минута, когато чудесен удар на Хенрик Мхитарян се отби от гредата.

Рома продължи да атакува и закономерно успя да открие резултата в 36-ата минута. Рикардо Калафиори направи отличен пробив отляво, влезе в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията, а Там Ейбрахам бе заел добра позиция и успя да засече топката във вратата - 1:0.

Пет минути след това гостите можеха да изравнят резултата, след като Жерард Деулофеу центрира отдясно в наказателното поле, Руи Патрисио не успя да избие по най-добрия начин, а Игнасио Пусето опита да засече с глава в опразнената врата, но Джанлука Манчини успя да го блокира пред голлинията.

През второто полувреме гостите погледнаха по-смело към вратата на Патрисио, но така и не успяха да стигнат до попадение.

В 62-ата минута те имаха добра ситуация, когато Иенома Удоджи получи извеждащ пас в наказателното поле, но ударът му бе неточен.

Шест минути след това Брендън Сопи стреля опасно близо до гредата, но в аут.

В 73-ата минута, когато Жерард Деулофеу нахлу на скорост в наказателното поле и стреля от точката на дузпата, но не успя да затрудни вратаря Руи Патрисио.

Минута преди края на редовното време Рома остана с 10 души, след като Лоренцо Пелегрини извърши нарушение за жълт картон, който беше втори за него и логично трябваше да напусне терена принудително.

„Джалоросите“ обаче удържаха аванса си и с тази победа вече имат 12 точки и излязоха на 4-ото място в класирането. Удинезе пък се намира на 10-ата позиция със 7 точки. В следващия кръг Рома има градско дерби с Лацио, докато Удинезе приема Фиорентина.