Отборът на Рома допусна първа загуба при новия си наставник Жозе Моуриньо. След като по-рано през седмицата „вълците“ победиха с 5:1 родния ЦСКА в Лигата на конференциите, сега те изиграха най-слабото си полувреме и загубиха гостуването си на Верона с 2:3 в среща от четвъртия кръг на италианската Серия А.

Рома водеше в  резултата на почивката, но между 49-ата и 63-ата минути получи цели три гола във вратата си и така бе сложен край на серията от 6 поредни победи на тима от Вечния град. Мачът бе дебют за новия наставник на веронци Игор Тудор, който смени освободения от клуба за слаби резултати Еузебио Ди Франческо.

През първото полувреме силен дъжд затрудняваше действията на двата отбора. В 16-ата минута халфът на „вълците“ от Рим Браян Кристанте бе близо до гол за гостите, но ударът му с глава след центриране от фал на Лоренцо Пелегрини срещна напречната греда.

В 37-ата минута Пелегрини отбеляза много красив гол с пета и даде аванс на водения от Жозе Моуриньо тим в резултата. След центриране на Рик Карсдорп отдясно заелият добра позиция в наказателното поле на Верона Пелегрини отклони по страхотен начин топката с пета и тя се оплете в мрежата зад безпомощния Лоренцо Монтипо.

Второто полувреме обаче се превърна в кошмар за гостите. Четири минути след почивката Верона изравни резултата. След подаване отляво защитникът Джанлука Манчини отклони много лошо топката към собствената си врата. Стражът Руи Патрисио успя да предотврати автогола, но пък топката дойде много удобно за Антонин Барак и чехът нямаше как да не се възползва от този подарък - 1:1.

В 54-ата минута Джанлука Капрари вкара гол за 2:1 и домакините осъществиха пълен обрат в резултата. След индивидуална акция Капрари стреля много добре по земя в долния ляв ъгъл на Патрисио и столичани вече не трябваше да пазят резултата, а да търсят на свой ред обрат.

И веронци не успяха да задържат аванса си в резултата твърде дълго, след като в 58-ата минута нелеп автогол си отбеляза Иван Илич. Младият сръбски халф на Верона насочи неволно топката в собствената врата след центриране отляво на Пелегрини и „вълците“ стигнаха със сериозна доза късмет до равенство.

Головата фиеста обаче не бе приключила и в 63-ата минута Давиде Фараони вкара един от най-красивите голове от началото на сезона в Серия А. Бившият халф на Интер със страхотно изпълнение от въздуха от границата на наказателното поле не остави шансове на Руи Патрисио, като топката срещна и напречната греда преди да влети във вратата на Рома.

В минутите до края Рома не успя да стигне до нещо по-интересно, за да избегне поражението и направи първа грешна стъпка под ръководството на Специалния.

По този начин Рома заема четвърто място в класирането с 9 точки, а Верона е на 14-а позиция с 3 точки.