Безобразното представяне на съперника на Лудогорец в Лига Европа - Милан под ръководството на Дженаро Гатузо продължава с пълна сила. В мач от 17-ия кръг на Серия А, „росонерите” катастрофираха срещу предполседния Верона, допускайки поражение с 0:3 като гост на стадион „МаркАнтонио Бентегоди”. Това е първо поражение за Милан под ръководството на клубната легенда, но в предишните срещи, грандът от Милано отново не убеди с играта си.

С категоричния си успех домакините „изплуваха” от зоната на изпадащите и вече заемат 17-ото място във временното подреждане. Милан пък е седми, но може да се свлече с още няколко позиции, взависимост от резултатите в другите мачове от кръга в Италия.

„Бентегоди” е един от най-неприятните стадиони за Милан и феновете на тима. В миналото „росонерите” на два пъти загубиха борбата за титлата именно във Верона, а градът си спечели прозвището сред феновете на миланския гранд като „Фаталната Верона”.

Днес ситуацията не бе по-различна за гостите, които претърпяха поредното си крушение.

Още от първите минути домакините показаха, че ще се опитат да направят труден живота за „червено-черните”. Футболистие на Верона показаха агресивен подход от първите минути, който обаче им изигра лоша шега. Още до 32-ата минута старши треньорът на Верона трябваше да извърши две принудителни смени.

Заради контузии терена трябваше да напуснат Матиа Валоти и Алесио Черчи. Това обаче не се отрази върху амбициите на домакините, които се оттеглиха на почивка с гол аванс. Резултатът в мача бе открит от Антонио Карачоло в 24-ата минута, който бе точен с глава след центриране от корнер.

През втората част гостите отново не успяха да намерят себе си, дори напротив. Футболистите на Дженаро Гатузо допуснаха нови два безответни гола, а за да бъде пълен крахът им, в продължението на срещата нападателят Сусо получи директен червен картон след видеоповторение. През вторите 45 минути точни за домакините бяха Моис Кеан и Даниел Беса.