Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне заяви, че решението на УЕФА да отхвърли представения финансов план не е изненадало никого в клуба.

Днес европейската футболна централа официално заяви, че има съмнения относно възможността на „росонерите” да рефинансират заема си от американския хедж фонд „Елиът мениджмънт” до края на следващия октомври. По тази причина в момента клубът е заплашен от налагането на санкции, които могат да варират в своята строгост.

Официално: УЕФА звучно отряза Милан

„Решението беше напълно очаквано”, коментира Фасоне, който сам индикира за подобно нещо преди дни.

„УЕФА поиска документация, която касаеше две неща, които практически нямаше как да направим като клуб: да завършим рефинансирането на нашия дълг към „Елиът” преди решението на УЕФА, както и да покажем способност да се самоиздържаме и да намаляваме загубите си.”

От Милан проплакаха: УЕФА иска невъзможното

„В момента работим по сключването на обезпечително споразумение”, допълни Фасоне.

Другият гранд от Милано – Интер в момента работи при наличието на обезпечително споразумение със срок до 2019 година. То включва глоба, която може да достигне до 20 милиона евро, а същевременно изключва допустима загуба (такава, която не се счита за нарушаване на правилата) и налага ограничение в броя играчи, които могат да бъдат регистрирани в европейските клубни турнири.