УЕФА официално обяви, че отхвърли финансовия план на Милан, а с това и възможността за сключване на доброволно споразумение.

„Разследващата камара към независимата Комисия за финансов контрол към УЕФА разгледа молбата на Милан за доброволно споразумение като част от регулациите за Финансов феърплей. След внимателен прочит на документацията и придружаващите обяснения, камарата реши да не сключва доброволно споразумение с Милан”, гласи позицията на официалния уебсайт на европейската футболна централа.

Милан пак се провали в очите на УЕФА

Това значи, че „росонерите” вече са заплашени от налагането на санкции, които варират от финансови глоби до изваждане от евротурнирите.

„В частност камарата счита, че към днешна дата има неясноти във връзка с рефинансирането на заемите, които са дължими до октомври 2018 година, а също и с финансовите гаранции, предоставени от мажоритарния акционер.”

От Милан проплакаха: УЕФА иска невъзможното

„Футболен клуб Милан ще остане част от продължаващия процес на мониторинг, а ситуацията ще бъде преразгледана през първите месеци от 2018 година.”

Доброволното споразумение по своята същност е план, който подчерта как клубът ще отговори на изискванията, наложени от Финансовия феърплей при смяна на собствеността.