Халфът на Ювентус Миралем Пянич е сигурен, че неговият може да спечели Шампионската лига през този сезон.

"Бианконерите" започнаха повече от перфектно своя сезон - с 10 победи в 11 мача в Серия А (едно равенство срещу Дженоа 1:1) и три поредни успеха в груповата фаза на Шампионската лига.

"Знаем, че треньорът влага много усилия в работата на тима в защита, но трябва да полагаме още усилия, за да се подобряваме в зоната между халфовете и защитата", сподели Пянич пред "Sky Sport Italia".

"Концентрирани сме върху нашите резултати, но сме наясно, че можем да направим нещо необикновено. Наполи бяха силни през миналия, а в момента Интер имат много качества, което не е изненада. Не е изненада и фактът, че и двата тима в момента преследват върха в класирането", добави босненецът.

"Трябва да приключваме рано мачовете си, така че да контролираме нещата - изтощаващо е да сме на максимума от възможностите си през целия мач. Съгласен съм с треньора - трябва да вкарваме повече голове", каза още Пянич.

В сряда Ювентус приема Манчестър Юнайтед в четвъртия си мач от Шампионската лига.

"Пол Погба, Неманя Матич и Хуан Мата имат много качества, но ние играхме много добре на "Олд Трафорд" и трябва да повторим представянето си, ако не искаме да спечелим само с 1:0. Нека не забравяме, че Юнайтед са страхотен отбор с отличен треньор. Не можем да ги подценяваме. Не можем да подценяваме никого", каза той.

"Кой ще спечели турнира? Барселона са сред фаворитите, както и ние. Вярвам, че този отбор на Ювентус може да стигне финала и да го спечели", заключи 28-годишният Пянич.