Ювентус срещна изненадващи затруднения при домакинството си на Каляри от 11-ия кръг на Серия А, но успя да се наложи с 3:1 и по този начин да продължи победния си марш в италианския шампионат. „Бианконерите“ записаха десета победа.

Ювентус поведе в резултата още в 1-та минута. Играчите на Каляри допуснаха грешка при изнасянето на топката. Родриго Бентанкур отне топката и я овладя на гърди, след което пусна перфектен извеждащ пас към Пауло Дибала, който след това финтира защитник на гостите и вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Краньо.

Блез Матюиди стреля с глава в 8-та минута, но изпрати топката встрани от левия стълб на вратата на Краньо.

Футболистите на Каляри имаха претенции за дузпа в 18-та минута за игра с ръка на Мехди Бенатиа. Съдията Мариани прегледа ситуацията с ВАР и прецени, че няма основание да свири такава.

Войчех Шчесни направи много класно спасяване в 19-та минута, когато отрази удар на Леонардо Паволети от около два метра.

Каляри успя да изравни резултата в 36-та минута, когато Жоао Педро овладя топката в наказателното поле на Ювентус, финтира Жоао Кансело и с премерен удар вкара топката във вратата на Шчесни.

Ювентус бързо възстанови аванса си в мача. В 38-та минута Дъглас Коста центрира в наказателното поле на Каляри, където Филип Брадарич се опита да изчисти топката, но вместо това си отбеляза неспасяем автогол.

Ювентус организира добра атака в 41-та минута. Блез Матюиди комбинира с Кристиано Роналдо, който отблизо не успя да вкара.

След това футболистите на Ювентус имаха претенции за дузпа в 42-та минута за игра с ръка на Брадарич в наказателното поле на Каляри. Съдията Мариани разгледа ситуацията отново с ВАР и взе решение играта да продължи без наказателен удар.

Блез Матюиди направи много голям пропуск в 53-та минута. Той бе изведен на страхотна позиция, но стреля неточно в аут.

Пауло Дибала отправи опасен удар в 70-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Каляри. Три минути по-късно пред Кристиано Роналдо се откри добра възможност, но ударът му бе блокиран в последния момент.

Роналдо получи нова възможност в 82-та минута, но ударът му бе отразен от вратаря Краньо, който изби в корнер. Минута по-късно Ювентус направи нов много сериозен пропуск. Първо Роналдо не успя да вкара топката отблизо във вратата на Краньо, а след това и Родриго Бентанкур не намери опразнената врата и стреля в аут.

Каляри пропусна своя шанс да изравни резултата в 86-та минута, когато Леонардо Паволети пропусна от много изгодна позиция да вкара.

Ювентус вкара трети гол в 87-та минута. „Бианконерите“ осъществиха мълниеносна контраатака. Кристиано Роналдо пусна перфектен извеждащ пас към Хуан Куадрадо, който излезе сам срещу Краньо и не пропусна да реализира.

Ювентус е лидер в класирането с 31 точки, докато Каляри е дванайсти с 13 точки.