Една от последните пречки за прехвърлянето на контролния пакет акции на Милан в ръцете на китайския консорциум ще падне още тази седмица. До петък ще бъде обявена официално датата на общото събрание на акционерите на "росонерите". 

То ще бъде от формален характер, защото на него ще се гласува акциите на клуба да преминат в ръцете на бизнесмените от "Сино-Юръп Спортс". И после до 3 март азиатците ще трябва да преведат сумата за осъществяването на сделката. 

Мажоритарният пакет акции на "червено-черните" се държи от фирмата "Фининвест", която е 100% собственост на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони. Той вече се е разбрал с китайците за продажбата, а те имат задължение да осигурят половин милиард евро за сделката. 

От тази сума вече 100 млн. евро бяха преведени като капаро още миналата година. Но заради бюрократични пречки китайците не успяха да преведат останалите пари до предишния краен срок - 13 декември 2016 г.

Сега обаче изглежда сумата вече е в наличност, а датата на Общото събрание на акционерите на Милан ще бъде за последната седмица на февруари. Така от началото на март ще бъде сложен край на 31-годишното властване на Силвио Берлускони начело на "росонерите". Той е най-успешният президент в историята на клуба.