Президентът на Милан Силвио Берлускони потвърди появилите се по-рано днес информации, че има нови проблеми по продажбата на клуба в полза на китайските инвеститори от Sino-Europe Group.

Само преди няколко седмици „росонерите“ анонсираха общо събрание на акционерите за 13 декември, като се очакваше след него прехвърлянето на собствеността вече да бъде факт.

Сделката за Милан пред разпад?

„Китайското правителство трябва да оторизира сделката, а ако одобрението не се появи навреме, може би ще се наложи да направим лека отсрочка, максимум за 2 месеца“, коментира Берлускони.

„Ако китайците решат да се отдръпнат изцяло, ние няма да търсим други инвеститори. Ще променим стратегията си и съгласно вижданията на нашите фенове ще изградим отбор само от италиански футболисти, който ще бъде много, много млад.“

„Много е болезнено да предам Милан в чужди ръце, но това е моят дълг – футболът се промени и само една фамилия не стига, за да изкачиш един клуб на топ местата в на международната сцена. Инвестициите за тази цел се увеличиха главоломно.“

„Единствената опция бе да се обърнем към една от набиращите скорост страни, където има много капитали. Първо опитахме с г-н Бий Течаубол, после тази група от китайски бизнесмени ми направи много добро впечатление“, завърши Берлускони.