Президентът и все още собственик на Милан Силвио Берлускони призна, че тифозите на тима са го докарали до сълзи с хореографията си в дербито срещу Интер в неделя.

Босът на „росонерите“ е на път да се раздели със собствеността над клуба за сметка на група китайски инвеститори, а ултрасите на тима почетоха неговия принос, като го изобразиха на огромен банер и заобиколен от всички трофеи, които е спечелил през 30-те си години начело.

„Благодаря, благодаря, благодаря“, каза Берлускони в открито писмо, публикувано на клубния сайт.

„Беше красиво, вълнуващо и изненадващо да пристигна на „Сан Сиро“ за важни моменти като дербито на Милано, да бъда заобиколен от толкова много фенове на „росонерите“, които ме аплодираха и ми благодариха, но преди всичко да видя красивата хореография, която момчетата направиха на Южната трибуна. Отново: благодаря, благодаря, благодаря“, написа Берлускони.

„Тук в Италия, в Европа и по целия свят, във вашата спираща дъха хореография не бяхте забравили нито една от емоциите, които сме делили, жертвите, които сме правили, и великите трофеи които сме печелили по всички места на планетата. Това беше хореография, която сте обмислили и посветили на мен, но също така е посветена на всеки от вас – момчетата от Южната трибуна и феновете на Милан. Почувствах се удовлетворен, че съм помогнал за вашите емоции, трогнахте ме до сълзи. Заедно с Милан, заедно за Милан. Завинаги“, добави още бившият премиер на Италия.