Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне стана поредният човек от висшето ръководство, което категорично опровергава информациите в италианската преса за финансова криза в клуба. Заради тях се наложи дори лично на собственика Йонхон Ли да обяви, че финансите му са в ред. 

Въпреки това от Италианската федерация поискаха и допълнителни уверения, че "росонерите" не са на прага на фалита, както се твърди по вестниците. И те дойдоха от човека, който ръководи клуба като дясна ръка на азиатския бизнесмен. 

"Аз трябва да менажирам Милан доста внимателно. И причината е, че китайският стил на управление е доста по-различен от италианския. И явно това поражда някакви недоразумения у медиите тук."

"Господин Ли е инвестирал огромни суми в клуба и никога не ни е оставял да чакаме пари за инвестиции. Плаща като по часовник и аз се моля винаги да е такова положението при нас."

"Никога не ми липсвала подкрепа от негова страна. Въпреки че е предимно в Китай и ръководи мултинационална корпорация, той винаги е насреща да оказва помощ, когато имаме нужда от него. Сметките ни винаги са били наред и се надявам да продължи да бъде така", заяви Фасоне.