Собственикът на Милан Йонхон Ли излезе с официална позиция след вчерашните информации, че го грози банкрут. Китайският бизнесмен упрекна авторите на новините за финансовия му статут, като ги нарече „безотговорни” заради твърденията, които „вредят на клуба”.

След като по-рано „Ню Йорк Таймс” и „Ил Соле 24 Оре” споделиха със света своите разследвания по темата, вчера същото стори и „Кориере дела сера”, твърдейки че една от неговите компании се намирала в процедура по несъстоятелност още преди придобиването на Милан, което стана факт през април 2017 година.

„През последните 48 часа видях публикувани в медиите някои безотговорни твърдения, които навредиха на клуба, на моя бизнес, на семейството ми и на мен самия”, заяви Ли в изявлението си.

В Италия: Собственикът на Милан пред банкрут

„Откакто купих Милан, се сблъсках с трудности от всякакво естество и безпрецедентно напрежение. След тези слухове и безотговорни твърдения, пожелах да създам спокойна атмосфера около отбора и клуба.”

„Не разбираме какво целят да постигнат тези слухове, но те вече достигнаха степен, която вреди на клуба, на моя бизнес и на семейството ми. Искам да използвам тази възможност, за да обясня, с надеждата да е за последно, че ситуацията, свързана с моите финанси, е напълно изрядна, както и това, че клубът и моят бизнес функционират безукорно.”

„Надявам се, че сега неверните новини няма да имат тежест, а в същото време ще фокусираме вниманието си върху това, което е най-важно за нас – подобряването на отбора и постоянната подкрепа към треньора Гатузо. Ще направим всичко възможно, за да върнем този клуб отново на върха”, допълни Йонхон Ли.