Група от арабски бизнесмени е проявила мераци да закупи Милан, който едва през април премина в ръцете на новите си китайски босове. Новината първо се появи в „Калчомеркато”, а впоследствие бе потвърдена от вестник „Ла Република”.

Гатузо крещя към Донарума: Ще те убия!

Според изданията от Апенините арабите са готови да осигурят нужната финансова стабилноост на „росонерите”, които в края на сезона могат да се окажат под ударите на Финансовия феърплей, ако не се класират за Шампионската лига.

И УЕФА се усъмни в новите босове на Милан

В Италия се твърди, че кандидатите са приближени до сегашния собственик Йонхон Ли и засега ще подкрепят неговото управление. В момента Милан се опитва да приключи споразумение с британския инвестиционен фонд „Хайбридж” за рефинансиране на соя дълг от 303 милиона евро. Очакванията са арабските бизнесмени да спомогнат за това с инвестиции за години напред, което би успокоило люшкащата се финансова обстановка.

Лошо, лошо: УЕФА пак къса финансовия план на Милан

Като цяло обаче дългосрочната цел пред арабите е закупуването на мажоритарния дял акции. Говори се, че в това си намерение те ще бъдат подкрепени от американски инвеститор, специлиазирал в недвижими имоти. Това навежда на мисълта, че ако арабите застанат начело, то е много вероятно да построят нов стадион, който ще бъде собственост на клуба.