И УЕФА се усъмни в новите босове на Милан

УЕФА отхвърли плана на Милан за финансов феърплей, тъй като има своите съмнения относно икономическата стабилност и приходите от мърчандайзинг след смяната на собствеността.

Новите собственици начело с китайския бизнсмен Йонхон Ли представиха въпросния план по-рано през седмицата, но после го оттеглиха и обещаха да пратят нов през октомври. Първоначалния вид на проекта така или иначе не е впечатлил особено европейската футболна централа.

Китайските мераклии за Милан се изпариха

Китайците от SES доказаха, че не перат пари

„Росонерите” не си поплюват дотук през лятото и вече пръснаха немалко пари за първите си трима нови футболисти – Матео Мусакио, Франк Кесие и Рикардо Родригес. В УЕФА изпитват сериозни притеснения, че финансовите отчети на клуба може и да не издържат на сериозна проверка.

„Милан презентира въпросния план, който е задължителен при смяна на собствеността, а от УЕФА поискаха пояснения, тъй като предоставената документация не е била достатъчна”, разкри репортерът на вестник „Ла Република”- Стефано Скаки.

Ултрасите на Милан обявиха война срещу агента на Джиджо

„Вместо да направи необходимите допълнителни обяснения, Милан реши да оттегли плана и да го представи отново през октомври. Двата елемента, върху които се концентрира вниманието на УЕФАы бяха икономическата стабилност на новите собственици и пресилено завишените мърчандайзингови продажби, които надхвърлят с много дори най-големите европейски клубове.”

Коста изнудва Милан за огромна заплата

„Ситуацията показва ясно кои са критичните проблеми с тази смяна на собствеността в Милан, тъй като все още никой не познава изцяло новите собственици. Милан разчита на цифри, които УЕФА счита за невъзможни. Очевидно УЕФА очакваше от тях да допуснат грешки в разумни грешки, но този план направо прекали”, допълни Скаки.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Милан УЕФА

Италия