Милан елиминира Наполи и се класира за полуфиналите на Купата на Италия. „Росонерите“ се наложиха с 2:0 след две попадения на Кшищоф Пьонтек, реализирани през първата част. Така Милан се превърна в първия полуфиналист в турнира преди изиграването на двубоите между Фиорентина и Рома, Аталанта и Ювентус и Интер – Лацио.

Първата по-интересна ситуация в мача бе в 11-ата минута и след нея „росонерите“ откриха резултата. Кшищоф Пьонтек се възползва от прекрасно центриране и с фалцов удар направи 1:0.

Наполи отвърна в 13-ата минута. Лоренцо Инсиние пое една отбита в пеналта топка и шутира, ала Джанлуиджи Донарума показа страхотен рефлекс и изби.

В 27-ата минута Милан удвои преднината си. Кшищоф Пьонтек се възползва от свободно пространство пред себе си и не се поколеба да направи 2:0.

Инсиние преодоля няколко бранители на домакините в заключителните минути на първата част, но изстрелът му бе разочароващ.

След почивката Наполи бе по-активният и агресивен тим на терена. Гостите заредиха атаки, но така и не успяха да се върнат в срещата. Първо в 48-ата минута Аркадиуш Милик достигна до една топка след центриране от ъглов удар, но ударът му бе добре блокиран от защитата Милан. В 61-ата минута същият играч опита точния си мерник от дистанция по земя, но Донарума бе добре позициониран и отрази без затруднения. Пет минути след това Адам Унас отправи топовен шут към десния ъгъл, но Донарума блесна с отлична намеса.  

Младият страж на Милан се намеси решаващо и в 82-ата минута. Унас достигна до една отбита топка и от границата на наказателното поле стреля силно. Донарума обаче отново бе заключил вратата си.