Италианският шампион Интер не срещна трудности с гостуващия на "Джузепе Меаца" тим на Специя и го победи с резултат 2:0 в двубой от 15-ия кръг на италианската Серия А. Попаденията за домакините отбелязаха Роберто Галярдини в 36-ата и Лаутаро Мартинес в 58-ата минута, когато се разписа от дузпа.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

"Нерадзурите" не оставиха шансове на днешния си опонент и доминираха през целия двубой, като имаха и още голови ситуации, които обаче не успяха да реализират. Българският национал започна като титуляр за Специя и остана през всичките 90 минути, но не успя да помогне на своя тим да избегне поражението, макар че изигра стабилен мач. 

По този начин Интер се намести, поне временно, на втора позиция с 34 точки, на само една от лидера Наполи и с две повече от третия Милан, но двата тима тепърва ще играят своите двубои от този кръг. Специя остава на 17-ата позиция с 11 точки. В следващия кръг "нерадзурите" имат дерби с Рома в Рим, докато Петко Христов и компания приемат Сасуоло. 

КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!


Още в началните минути на двубоя се видя, че тимът на гостите се прибира в защита и ще изчаква своите шансове на контраатака. Постепенно пък Интер се настаняваше все по-трайно в половината на своя опонент. 

В деветата минута Хоакин Корея получи доброподаване пред наказателното поле и стреля, но покрай вратата на Иван Проведел. 

Първият точен удар обаче на сметката на гостите, който бе отправен от Сала в 20-ата минута от дистанция, но бе прекалено амбициозен и Самир Ханданович улови без проблеми.

В 26-ата минута играчите на Тиаго Мота не успяха да изнесат добре топката, което позволи на Корея да отнеме и да стреля, но право в ц рете на Проведел. Секунди по-късно Лаутаро Мартинес си отвори добър коридор за изстрел, който обаче премина покрай дясната греда на гостите.

Три минути по-късно Дензъл Дъмфрис овладя подаване пред наказателното поле и след това стреля добре, но Проведел направи чудесно спасяване.

„Нерадзурите“ материализираха предимството си в 36-ата минута, когато поведоха в резултата след чудесна акция. Хакан Чалханоолу комбинира с Данило Д’Амрозио, който пък подаде за Лаутаро на границата на дъгата пред наказателното поле. Аржентинецът пък игра технично с пета и предостави топката на Роберто Галярдини, който стреля в левия ъгъл и не остави шансове на Проведел – 1:0.

В 41-ата минута Лаутаро имаше шанс да удвои, след като стреля в наказателното поле, но Ерлич протегна крак и блокира в ъглов удар.

Специя обаче много близо до изравняването на резултата в добавеното време на първата част. Тогава Келвин Амиан засече прекрасно с глава центриране от ъглов удар и насочи топката към долния ляв ъгъл на Ханданович, който обаче плонжира и направи много важно спасяване. 

Секунди след това Интер пък организира контраатака, при която Федерико Димарко напредна в половината на гостите и комбинира с Лаутаро, който стреля от дистанция, но право в ръцете на Проведел.

Втората част започна отново с натиск на Интер и в 51-ата минута Корея отправи много силен изстрел, като топката разтресе напречната греда и тупна около голлинията, но нямаше съдията не даде сигнал за попадение.

Три минути по-късно Чалханоолу също стреля от дистанция, но Проведел спаси.

В 58-ата минута Якуб Кивиор извърши нарушение в наказателното поле, след като игра с ръка при удар на Лаутаро Мартинес и главният съдия отсъди дузпа за Интер. Именно Лаутаро се зае с изпълнението и бе безпогрешен – 2:0.

Това обаче не беше достатъчно за домакините, които продължиха да атакуват и след час игра Чалханоолу бе изведен в наказателното поле и стреля, но Проведел скъси ъгъла и блокира. Секунди по-късно Дъмфрис центрира отдясно и намери Галярдини, който обаче стреля над вратата. 

В 72-ата минута Марсело Брозович изпревари Симоне Бастони на първа греда след центриране от корнер и стреля с глава, но топката се оплете в горната страна на мрежата.

В тези минути на терена за "нерадзурите" се появиха Стефано Сенси, Един Джеко и Алексис Санчес, които замениха съответно Хакан Чалханоолу, Лаутаро Мартинес и Хоакин Корея. 

Един от малкото добри възможности за Специя дойде в 84-ата минута, когато Рей Манай стреля прекрасно от воле, но Ханданович се намеси и спаси. Минута след това словенският страж спаси и удар с лгава на Емануел Джаси.

До края изненади нямаше и Интер спечели срещата с 2:0.


FT | ИНТЕР – СПЕЦИЯ  2:0

1:0 Роберто Галярдини 36'

2:0 Лаутаро Мартинес (дузпа) 58'

Стартови състави на двата отбора:

ИНТЕР (3-5-2): 1. Самир Ханданович (к) - 33. Данило Д'Амброзио, 37. Милан Шкриниар, 32. Федерико Димарко - 2. Дензъл Дъмфрис, 5. Роберто Галярдини, 77. Марсело Брозович, 20. Хакан Чалханоолу, 14. Иван Перишич - 10. Лаутаро Мартинес ж.к., 19.Анхел Корея

Старши треньор: Симоне Индзаги

СПЕЦИЯ (4-3-3): 1. Иван Проведел - 14. Якуб Кивиор, 15. Петко Христов, 28. Мартин Ерлич, 27. Келвин Амиан - Аркадиуш Река, 7. Якопо Сала, 8. Виктор Коваленко - 11. Емануел Джаси (к), 9. Рей Манай ж.к., 29. Еди Салседо

Старши треньор: Тиаго Мота


Главен съдия: Давиде Джерсини, Италия

Стадион: „Джузепе Меаца“, Милано, Италия